Dešavanja


U nastavku šalјemo važno obaveštenje za škole i nastavnike koji su se opredelili za korišćenje Microsoft Teams aplikacije za onlajn izvođenje nastave i naloga za pristup koje su dobile od Ministarstva, kao i dodatne korisne informacije za one koji imaju dileme u vezi platforme/aplikacije za onlajn izvođenje nastave u toku vanrednog stanja. Napominjemo da je školama ostavlјena sloboda izbora platforme/aplikacije (jedne ili više) pomoću kojih će u toku vanrednog stanja organizovati podršku nastavnom procesu u veri da svaka škola i nastavnici u njoj imaju za cilј da svojim učenicima obezbedi najkvalitetnije moguće uslove za učenje.

   Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je na osnovu praćenja realizacije nastave na daljinu u prve dve sedmice vanrednog stanja (16 - 27. mart 2020) obezbedilo obilje relevantnih podataka i povratnih informacija koje u celini ukazuju na visoko profesionalno ponašanje direktora, nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama što se ogleda u sledećem:

Obaveštenje o izmeni školskog kalendara obrazovno – vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine za školsku 2019/2020. godinu.

   U skladu sa specifičnostima organizovanja onlajn  nastave u vreme pandemije virusom i uzimajući u obzir praćenje ponašanja učenika, molimo Vas da nastavnici i stručni saradnici posebnu pažnju obrate na moguće neprimereno ponašanje učenika na platformama za učenje (različiti oblici digitalnog nasilјa, neprimereni komentari i dr.).

Škola je u obavezi da obavesti roditelјe učenika da obrate pažnju na sadržaje koje učenici postavlјaju tokom procesa onlajn učenja, te da ih informiše da će neprimereno ponašanje učenika uticati na  ocenu iz vladanja na kraju školske godine.

Prema dopisu koji je poslat školama 17.03.2020. godine u vezi sa učenjem na daljinu, istaknuta je obaveza škola i data uputstva za praćenje napredovanja učenika u periodu učenja na daljinu.

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo