ERAZMUS + Projekat stručnog obrazovanja i učenja „Mobilost osigurava veću zapošljivost

 

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata mobilnosti i saradnje u oblastima visokog, opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih, kao i u oblastima mladih i sporta.

Fondacija Tempus je zadužena za sprovođenje Erazmus+ programa i njena uloga je, između ostalog, podrška svim ustanovama i organizacijama koje se prijavljuju za projekte u okviru programa.

Srbija je punopravna članica programa Erazmus+ od 2019. godine, što znači da ustanove i organizacije iz Srbije mogu da se prijavljuju za sve vrste projekata u ulozi koordinatora i partnera, kao i države članice Evropske unije.

“Mobilnost osigurava povećanu zapošljivost” je prvi projekat Mašinske škole Pančevo Erazmus + programa.

Opšti cilj projekta je harmonizacija programa obrazovanja I aktivnosti naše škole sa obrazovanjem  evropskom region kroz razmenu iskustva, primera dobre prakse I metodologija obuka u stručnim školama.

Specifičan cilj projekta je mobilnost profesora radi sticanja novih znanja iz oblasti električnih motora i generatora za električna i hibridna vozila.

Odobrena su finansijska sredstva za odlazak 4 profesora na obuku. Mogli su se prijaviti uz prilaganje CV-a svi profesori koji predaju smeru automehaničara stručnu grupu predmeta i profesori engleskog jezika.

Partner na projektu je stručna srednja škola iz Italije Fondazione Opera Monte Grappa. Tokom trodnevne obuke na temu električnih i hibridnih motora, učesnici su iskusili rad u školskoj radionici opremljenoj za ovu vrstu nastave (dijagnostika, prdstavljanje CEI Standarda 11-27, pristup sistemu za dijagnostikovanje – pass thru, sigurnost električnih i hibridnih vozila – praktična vežba), kao i posetu preduzeću gde se odvija jedan deo praktične nastave.

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo