Dešavanja


Mašinska škola "Pančevo" danas predstavlja modernu srednjoškolsku ustanovu, koja pruža veoma primenjiva znanja u oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike. Bogato iskustvo, izvanredan kadar i odlična opremljenost škole garancija su da ćete u našoj, a nadamo se i Vašoj budućoj školi,steći najbolje znanje iz pomenutih oblasti. Ukažite nam poverenje i dozvolite da Vaše obrazovanje bude u našim rukama. Preuzmite od nas ono najbolje što imamo da ponudimo - ZNANJE.

Mašinska škola „Pančevo“ je aktivno uklјučena u proces reforme srednjih škola, koji podrazumeva dualno obrazovanje, što znači da učenici stiču praktična znanja ne samo u školi, već i u privrednim subjektima, partnerima škole, koji zapošljavaju kadrove te vrste. Od školske 2017/18 škola upisuje obrazovni profil sa elementima dualnog obrazovanja: bravar - zavarivač. Ovaj obrazovni profil je razvijen u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji“. Uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke projekat sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Takođe, Škola je razvila sopstveni model dualnog obrazovanja, za četvorogodišnja zanimanja, koji je prihvaćen i odobren od strane Ministarstva prosvete, a koji se ogleda u učenju na realnim inženjerskim projektima.

Velika pažnja pridaje se primeni stečenih znanja, a dokaz za to su brojni projekti koje su realizovali učenici i profesori, a po kojima je Mašinska škola „Pančevo“ čuvena u okruženju i koji predstavlјaju ponos škole (zelena elektrana „Vetrosol“, višenamenska sprava za vežbanje „Spartakus“, „Biciklofon“).

Mašinska škola "Pančevo" za sledeću školsku 2019./2020. godinu planira upis 9 različitih obrazovnih profila prvog razreda, sa 270 učenika u 9 odeljenja. Za narednu školsku godinu možete izabrati sledeće obrazovne profile:

Oblast rada mašinstvo i obrada metala:

Četvorogodišnji obrazovni profili:

Tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašina – 1 odeljenje (30 učenika)

Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje – 2 odeljenja (60 učenika)

Mašinski tehničar motornih vozila – 1 odeljenje (30 učenika)

Trogodišnji obrazovni profili:

Automehaničar – 1 odeljenje (30 učenika)

Operater mašinske obrade – (15 učenika)

Bravar - zavarivač : sa elementima dualnog obrazovanja – (15 učenika)

Oblast rada saobraćaj:

Četvorogodišnji obrazovni profil:

Tehničar drumskog saobraćaja – 1 odeljenje (30 učenika)

Trogodišnji obrazovni profil:

Vozač motornih vozila – 1 odeljenje (30 učenika)

Oblast rada elektrotehnika:

Četvorogodišnji obrazovni profil:

Tehničar mehatronike – 1 odeljenje (30 učenika)

 Skola

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo