Dešavanja


Dan Mašinske škole „Pančevo“ obeležen je 7. novembra, u pauzi između smena. Centralni deo proslave, koji je održan u holu škole, otvorio je naš direktor, magistar Milorad Ilić. Na samom početku on je čestitao profesorki matematike, Biljani Erdeljan, na izboru za nastavnika godine i uručio joj cveće. Zatim je prisutnima predstavio razvojni plan za petogodišnji period, u kome su definisani ciljevi, sredstva i dugoročna strateška opredeljenja škole. U nastavku, izlaganje je imao profesor Vladimir Božičković koji je govorio o značaju aditivne proizvodnje, 3D štampačima i skenerima i budućnosti ove tehnologije.

Prisutni su imali priliku i da vide predmete, koje su izradili učenici, upravo uz pomoć 3D skenera i štampača. Profesor Svetislav Sekulić predstavio je projekat retrofita starih CNC mašina, koje će biti opremljene savremenim upravljačkim jedinicama i motorima sa enkoderima, čime će njihov životni vek biti značajno produžen. Nakon formalnog dela usledilo je i posluženje za sve prisutne.

Proslavi Dana škole, doprineli su i maturanti koji su u dvorištu ispred ulaza zasadili stablo tuje. Maturanti su sami finansirali kupovinu mladice, a ovu tradicionalnu akciju organizuje i vodi profesorka Miroslava Subotin.

Svečana večera povodom Dana škole organizovana je za sve zaposlene u restoranu „Family garden“ gde smo dostojno ispratili u penziju našeg dragog kolegu profesora Milovana Miku Čobanova. Tom prilikom dodeljene su i nagrade nastavniku godine profesorki Biljani Erdeljan, kao i nagrade za uspehe na takmičenjima profesorima Nadi Bučevac, Vladimiru Božičkoviću, Svetislavu Sekuliću, Nenadu Dojčinoviću i Siniši Radmanoviću.

 

Dan.skole.14.01

Dan.skole.14.09

Dan.skole.14.15

Dan.skole.14.21

Dan.skole.14.25

Dan.skole.14.29

Dan.skole.14.30

Dan.skole.14.33

Dan.skole.14.42

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo