Dešavanja


Mašinska škola "Pančevo" danas predstavlja modernu srednjoškolsku ustanovu, koja pruža veoma primenljiva znanja u oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike. Bogato iskustvo, izvanredan kadar i odlična opremljenost škole garancija su da ćete u našoj, a nadamo se i Vašoj budućoj školi,steći najbolje znanje iz pomenutih oblasti. Ukažite nam poverenje i dozvolite da Vaše obrazovanje bude u našim rukama. Preuzmite od nas ono najbolje što imamo da ponudimo - ZNANJE.

Velika pažnja pridaje se primeni stečenih znanja, a dokaz za to su brojni projekti koje su realizovali učenici i profesori, a po kojima je Mašinska škola „Pančevo“ čuvena u okruženju i koji predstavlјaju ponos škole (zelena elektrana „Vetrosol“, višenamenska sprava za vežbanje „Spartakus“, „Biciklofon“).

Mašinska škola „Pančevo“ je aktivno uklјučena u proces reforme srednjih škola, koji podrazumeva dualno obrazovanje, što znači da učenici stiču praktična znanja ne samo u školi, već i u privrednim subjektima koji se bave određenim delatnostima. Za sada se u sistemu dualnog obrazovanja nalaze obrazovni profili: vozač motornih vozila i automehaničar. Takođe, Škola je razvila sopstveni model dualnog obrazovanja, za četvorogodišnja zanimanja, koji je prihvaćen i odobren od strane Ministarstva prosvete, a koji se ogleda u učenju na realnim inženjerskim projektima.

Mašinska škola "Pančevo" za sledeću školsku 2023./2024. godinu planira upis 10 različitih obrazovnih profila prvog razreda, sa 330 učenika u 11 odeljenja. Za narednu školsku godinu možete izabrati sledeće obrazovne profile:

Oblast rada mašinstvo i obrada metala:

Četvorogodišnji obrazovni profili:

Tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina – 1 odeljenje (30 učenika)

Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje – 1 odeljenje (30 učenika)

Mašinski tehničar motornih vozila – 2 odeljenja (60 učenika)

Trogodišnji obrazovni profili:

Mehaničar motornih vozila – 1 odeljenje (15 učenika dualno i 15 učenika po standardnom modelu)

Bravar - zavarivač – 1 odeljenje (30 učenika dualno)

Operater mašinske obrade – pola odeljenja (15 učenika dualno)

Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja – pola odeljenja (15 učenika dualno)

Oblast rada saobraćaj:

Četvorogodišnji obrazovni profil:

Tehničar drumskog saobraćaja – 1 odeljenje (30 učenika)

Trogodišnji obrazovni profil:

Vozač motornih vozila – 1 odeljenje (30 učenika)

Oblast rada elektrotehnika:

Tehničar mehatronike – 2 odeljenja (30 učenika dualno i 30 učenika po standardnom modelu)

 

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo