Šta se dogodilo?


 

   Dan škole je, pored svečane akademije, obeležen i sportskim aktivnostima. U utorak 8. novembra, u fiskulturnoj sali škole, odigrane su završne utakmice fudbalskog turnira kao i ceo turnir u basketu. Takođe je održan i turnir u šahu na kom su, pored učenika, učestvovali i profesori. Sva takmičenja su protekla u fer i korektnoj atmosferi, a svi učenici koji su pojedinačno ili ekipno osvojili I, II ili III mesto dobili su odgovarajuće zlatne, srebrne ili bronzane medalje sa jubilarnim grbom škole. Pored pomenutih takmičenja odigrana je i revijalna odbojkaška utakmica, dečaka i devojčica, koji će predstavljati našu školu na sledećim odbojkaškim međuškolskim takmičenjima.

 Aktiv profesora fizičkog vaspitanja je tokom oktobra i novembra meseca organizovao školska sportska takmičenja u malom fudbalu i basketu. Takmičenje je odigrano po kup sistemu na ispadanje.

 Prvo su igrane utakmice u malom fudbalu, a prijavilo se čak 19 ekipa koje su predstavljale svoja odeljenja. Igralo se 4:4, na male golove a utakmice su trajale 2x10 minuta. Tokom pet nedelja odigrano je 18 mečeva, a utakmica za III mesto i finalna utakmica odigrani su za Dan škole, 8. novembra. Na kraju takmičenja najbolja je bila ekipa odeljenja M-36 u  sastavu Milenković Sava, Nikolovski Ilija, Krkobabić Dušan, Stepanović Stefan i Ileš Dejan. Oni su u finalu bili bolji od ekipe odeljenja M-26 u sastavu Zaborski Pavel, Spasić Stefan, Petrović Petar, Novoselski Miloš i Ignjatov Nikola. Utakmica za treće mesto odigrana je između odeljenja M-44 i M-15 a bolji su bili maturanti u sastavu Racić Branislav, Marković Filip, Stanković Filip i Peregi Mihalj.

Turnir u basketu je ceo odigran za Dan škole, 8. Novembra, a učestvovalo je 13 ekipa, sa odigranih 12 utakmica. Igralo se 3:3 do 11 poena, a polufinalne i finalna utakmica igrane su do 16 poena. Utakmicu za treće mesto igrali su učenici odeljenja M-43 i S-12 i ovde su više uspeha imali maturanti, koji su zasluženo osvojili treće mesto, u sastavu Kastratović Milan, Čalić Bogdan i Krstevski Dejan. Finalnu utakmicu odigrali su učenici odeljenja S-42 I M-33. Nakon neizvesnog početka, ipak su na kraju bili bolji „saobraćajci“ u sastavu Tomić Nenad, Janketić Jovan i Ćirić Žarko. Zasluženo II mesto osvojili su Radović Miodrag, Vesković Zoran, Nika Ivan i Čizmar Danijel.

Ono što je možda i najbitnije od svega, jeste da je učešće u svim takmičenjima imalo oko 150 učenika a takođe i veliki broj navijača je bodrio svoje drugove, što još jednom dokazuje da je sport veoma zastupljen kod naših učenika, da su fizički aktivni i željni takmičenja i dokazivanja.

napisao profesor sporta i fizičkog vaspitanja Nebojša Vlatković

Na šahovskom turniru održanom 08.11.2016. povodom obeležavanja 70 godina postojanja Mašinske škole učestvovalo je sedam učenika i četiri profesora. U grupi učenika prvo mesto i zlatnu medalju je osvojio Mihajlović Nikola sa 4 poena iz pet partija. Srebrnu medalju je osvojila Hadžić Marija sa 3,5 poena, a bronzanu medalju je osvojio Rodić Miloš, koji je imao 2 poena. Isti broj poena kao Miloš su osvojili Trnić Aleksandar, Marjanov Ivan i Jovanović Predrag, ali je Miloš bio bolji prema dodatnim kriterijumima. Njima je, u ime ŠK "Aljehin", prigodne poklone uručio Predrag Tomin.

U grupi profesora najbolji rezultat je ostvario Forkapić Dragan sa pet pobeda iz pet partija.

Pored pomenutih na turniru su još učestvovali učenik Jovanović Darko i profesori Crevar Adam, Radovanović  Zoran i Radmanović Siniša.

Ovom prilikom vas podsećamo da šahovska sekcija naše škole ima sastanke ponedeljkom za vreme 7. časa prepodnevne i 1. časa popodnevne smene.

napisao profesor Siniša Radmanović

 

 Sportski.78

Sportski.49

Basket

Sportski.62

Sportski.57

Sportski.74

Sportski.77

Sportski.50

Sportski.51

Sportski.54

Poslednje vesti

Park primenjenih znanja i veština "Spartakus" stvoren je sa idejom objedinjavanja realizovanih projekata Mašinske škole "Pančevo"  u jedinstvenu obrazovno-kreativnu celinu, sa željom da postane ...

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=it_YTo7Dmh0{/youtube}...

  Svečano i uz prisustvo velikog broja zvanica iz Ministarstva prosvete, lokalne samouprave i privrede, proslavljen je Dan Mašinske škole „Pančevo“. Centralni događaj proslave bilo je ot...

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo