Dešavanja


   Objavljen je raspored ispita za vanredne učenike u decembarskom ispitnom roku. Možete ga pogledati na oglasnoj tabli škole ili u odeljku vanredni učenici našeg sajta.

  U časopisu „Japan heute“, koji izdaje nemački Gete insitut, pojavio se članak o poseti japanskih učenika Mašinskoj školi „Pančevo“ u martu ove godine. Časopis je inače dvojezičan, a izdaje se u okviru PASCH projekta koji povezuje više od 1800 škola širom sveta, gde je nemački jezik od posebnog značaja. Motoki Kimura je jedan od učenika iz Japana koji je boravio u poseti našoj školi i u ovom tekstu on govori o boravku u Pančevu i iskustvima koje je stekao. Između ostalog, on opisuje druženje sa našim učenicima, konstruisanje robotske ruke i rad u softverskom paketu SolidWorks. Takođe nas hvali kao posebno ljubazne domaćine i napominje odličnu komunikaciju koja se tom prilikom odvijala na engleskom jeziku. U nastavku, pogledajte fotografije časopisa.

   Na proslavi Dana škole, u ime gradonačelnika Saše Pavlova i lokalne samouprave, učenike i zaposlene pozdravila je gradska menadžerka Maja Vitman. Ona je istakla da možemo da se pohvalimo da smo jedna od retkih vaspitno-obrazovnih ustanova koja je u prethodnom periodu istupila iz okvira klasične srednje stručne škole.

– Ova škola je tokom svih ovih godina rada, zalaganjem kako sadašnje, tako i prošle garniture upravljanja, stekla divno iskustvo i stvoren je veliki entuzijam koji se prenosi kako na saradnike, tako i na učenike. Mogu slobodno da kažem da se on prenosi i na sve nas u gradu. Želim prevashodno učenicima Mašinske škole da ukažem na to da sve ono što rade i za šta se zalažu, doneće rezultate. Vaš jedini zadatak jeste da učite, da crpite znanje i usvajate veštine vaših profesora, koji su, a to vam mogu slobodno reći na osnovu svih dosadašnjih obilazaka s potencijalnim investitorima, dobili najviše ocene naših stranih partnera.

   Naša škola, u četvrtak i u petak, 8. i 9. novembra, obeležila je 72 godine od svog osnivanja. Prvog dana proslave, na inicijativu profesorke Gordane Novakov, tokom šestog časa prepodnevne i poslepodnevne smene, organizovano je druženje učenika i profesora uz slatkiše, „slaniše” i zvuke muzičke bande „Margićani”. Muzika je utihnula samo tokom prikazivanja dela pozorišne predstave koju zdušno pripremaju članovi dramske sekcije naše škole.

   Ove godine profesori su odlučili da učenicima prirede nešto lepo za Dan škole, i ovakvo obeležavanje, po svemu sudeći, koje je proteklo na obostranu radost, u prijatnoj atmosferi, postaće deo školskih aktivnosti u narednom periodu.

Poslednje vesti

  U časopisu „Japan heute“, koji izdaje nemački Gete insitut, pojavio se članak o poseti japanskih učenika Mašinskoj školi „Pančevo“ u martu ove godine. Časopis je inače dvojezič...

   Na proslavi Dana škole, u ime gradonačelnika Saše Pavlova i lokalne samouprave, učenike i zaposlene pozdravila je gradska menadžerka Maja Vitman. Ona je istakla da možemo da se pohvalimo ...

   Naša škola, u četvrtak i u petak, 8. i 9. novembra, obeležila je 72 godine od svog osnivanja. Prvog dana proslave, na inicijativu profesorke Gordane Novakov, tokom šestog časa prepodnev...

    U okviru projekta za bezbednost dece i mladih u saobraćaju pod nazivom “Život je na (s)ceni”, 17. oktobra učenici Mašinske škole iz Pančeva su imali priliku da prisustvuju modifikov...

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo