Dešavanja


   Specijalna brigada kopnenene vojske Srbije, stacionirana u Pančevu, obeležila je u petak, 28. septembra, Dan jedinice. Tim povodom učenici M25 i M26, u ime učenika i profesora naše škole, prisustvovali u svečanositi u kasarni “Rastko Nemanjić”. Specijalana brigada je istog dana realizovala akciju “Otvoren dan”, tako da su Mašinci bili u prilici da vide i opipaju deo vojnog arsenala koji koriste srpske specijalne jedinice.

   Prema rečima organizatora, cilj akcije je bio da se građanstvu, prevashodno učenicima osnovnih i srednjih škola, prikaže deo sredstava i opreme koju korite pripadnici Specijalne brigade, kao i da vide određene segmente obučenosti jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije.

   Učenici i profesori Mašinske škole Pančevo u četvrtak, 27. septembra, dobrovoljno su davali krv u okviru ovogodišnje akcije koja je organizovana u sali naše škole. Vredi istaći da je zaposlenima i punoletnim učenicima omogućeno da svake godine budu deo velike porodice donatora ove dragocene tečnosti. Organizatori akcije ističu da je kontinuirano, blagovremeno i efikasno snabdevanje zdravstvenih ustanova i bolesnika bezbednom krvlju i krvnim produktima (komponentama i derivatima) predstavlja veoma važan preduslov za funkcionisanje zdravstvenog sistema svake zemlje. To znači da je broj davalaca krvi (DK) od opšteg društvenog značaja, a obezbeđenje dovoljne količine krvi i lekova dobijenih iz krvi za svaku zemlju predstavljaju njeno nacionalno bogatsvo.

  27. i 28. avgusta u Mašinskoj školi „Pančevo“, uspešno je realizovan stručni seminar za članove mašinskog i saobraćajnog aktiva pod nazivom „Savremena tehnička rešenja na motornim vozilima koja nisu obuhvaćena nastavnim planom, a prisutna su u praksi“. Predavač je bio gospodin Slobodan Prodanović koji je i autor seminara. Stručno usavršanje je obavezno za sav nastavni kadar, a ovaj seminar je obrađivao teme kao što su pumpe visokog pritiska na dizel motorima, sistemi ubrizgavanja goriva, senzori na pogonskoj jedinici itd.

   Predstavnici kompanije ZF obavili su u ponedeljak, 6. avgusta, prvi krug razgovora s bivšim učenicima Mašinske škole „Pančevo” – kandidatima za posao u budućoj fabrici ove ugledne nemačke kompanije u Pančevu. Sonja Baeuerlein, HR direktor u „ZF E-Mobility Srbija”, i Aleksandar Nestorov, direktor proizvodnje u „ZF E-Mobility Srbija” u Pančevu, predstavili su kompaniju ZF i upoznali kandidate s razvojnim planovima globalnog lidera u proizvodnji električnih komponenti za automobilsku industriju.

Prema rečima Sonje Baeurlein, osnovna poslovna ideja ogranka „E-Mobility Srbija” jeste dostizanje nulte emisije, odnosno obezbediti partnerima komponente i sisteme koji će omogućiti kretanje ljudi i robe bez emitovanja opasnih i zagađujućih materija u atmosferu. Stoga će se u našem gradu proizvoditi oprema (električni motori, menjači, mikrosfičevi, itd) za auto-industriju, a strategijom je predviđeno da se do 2020. godine, na prostoru severne industrijske zone, izgrade dve hale od 25 hiljada kvadratnih metara u kojima će raditi oko 1.600 radnika. Vredi istaći da ZF-ova divizija „E-Mobility”, kojoj pripada i pogon u Pančevu, posluje u sedam zemalja, na 24 lokacije širom sveta, i da ostvaruje dobit od 924 miliona evra na godišnjem nivou.

Poslednje vesti

   Specijalna brigada kopnenene vojske Srbije, stacionirana u Pančevu, obeležila je u petak, 28. septembra, Dan jedinice. Tim povodom učenici M25 i M26, u ime učenika i profesora naše škole,...

   Učenici i profesori Mašinske škole Pančevo u četvrtak, 27. septembra, dobrovoljno su davali krv u okviru ovogodišnje akcije koja je organizovana u sali naše škole. Vredi istaći da je z...

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo