Dešavanja


U Smederevskoj Palanci, 10. i 11. maja, održano je Republičko takmičenje učenika mašinskih škola trećeg stepena. Našu školu predstavlјalo je 8 učenika u četiri discipline: bravar, zavarivač, operater mašinske obrade (glodač i strugar) i mehaničar motornih vozila. Od osam takmičara njih trojica su ostvarili jedno od prva tri mesta, dok su ostali zauzeli plasmane od 4 do 10 mesta. Svi učenici su doneli značajne bodove našoj školi.

Na osnovu učeničkih plasmana, osvojili smo prvo mesto u konačnom plasmanu škola sa 99 poena.

Učenici  koji su osvojili medalјe su:

  1. Zarić Dušan, M46, mehaničar motornih vozila, I mesto
  2. Grujić Velјko, M46, mehaničar motornih vozila, II mesto
  3. Nikola Nedelјov, M31, operater mašinske obrade – glodač, II mesto

   Domaćin republičkog takmičenja iz mehatronike i programiranja robota, koje je održano 10. i 11. maja, bila je Škola za nove tehnologije „Politehnika“ u Zemunu. Na takmičenju iz mehatronike našu školu predstavljala je ekipa „K&O" u sastavu Kristina Lukjanović i Ognjen Balaban učenici odeljenja M45 i oni su zauzeli 5. mesto u konkurenciji 11 ekipa. Mentori učenika su profesori Danijela Vučić i Željko Stražmešterov. Na takmičenju u programiranju robota Mašinska škola „Pančevo“ je nastupila sa dve ekipe. Ekipa „Lego Stanižan“ u sastavu Andrej Kreculj i Nemanja Marjanu (učenici odeljenja M37) zauzela je 4. mesto u konkurenciji 10 ekipa, dok je ekipa „Ilići 47“ u sastavu Aleksa Ilić i Dragan Ilić (učenici odeljenja M47) zauzela 9. poziciju. Mentor obe ekipe je profesor Aleksandar Subotić.

   Tehnička škola „23. maj“ bila je domaćin već tradicionalnog Sajma obrazovanja, koji je održan 23. aprila. Pored domaćina, na Sajmu su se predstavile Medicinska škola „Stevica Jovanović“, Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“, Poljoprivredna škola „Josif Pančić“, Mašinska škola „Pančevo“, Gimnazija „Uroš Predić“ i škola „Mara Mandić“.

Veliki broj učenika iz Pančeva kao i okolnih naseljenih mesta, koji su posetili ovu manifestaciju, imali su priliku da vide filmove, prezentacije, laboratorijske eksperimente i vežbe. Štandovi škola obilovali su raznim maketama, instrumentima, učilima i proizvodima, a prisutni nastavnici i srednjoškolci davali su potrebne informacije i delili propagandne materijale osnovcima.

Na našem štandu prikazivali su se promo filmovi i deljeni su promo flajeri dok je LEGO robot tražio put u improvizovanom lavirintu. Ekipu naše škole činili su Aleksa Ilić i Dragan Ilić (učenici odeljenja M47) i profesori Aleksandar Subotić i Željko Stražmešterov. Veliku pomoć pružila je i grupa učenika odeljanja M35 koji su delili propagandne materijale.Ova manifestacija bi trebala da pomogne osnovcima završnog razreda da se lakše opredele za obrazovne profile, pred upis u srednju školu.

Jubilarni programski ciklus, kojim kompanija NIS obeležava 15 godina svog društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, usmeren je na unapređenje uslova za obrazovanje mladih u skladu sa savremenim modelima učenja i podizanje kapaciteta naučnih ustanova kako bi naučnici i naučnice razvijali svoje naučne potencijale. Tako je ovogodišnji konkurs Programa posvećen obrazovanju i nauci i usmeren na podršku projektima osnovnih i srednjih škola u domenu osavremenjivanja nastavnog procesa i infrastrukture objekata, kao i projektima naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u cilјu unapređenja infrastrukturnih i inovacionih kapaciteta naučnih ustanova.

Mašinska škola „Pančevo“ je dobila sredstva u iznosu od 1.250.000,00 dinara za opremanje kabineta, nabavkom 15 novih računara adekvatne konfiguracije, a u cilјu usavršavanja nastavnog procesa u skladu sa napretkom informacionih tehnologija.

Poslednje vesti

U Smederevskoj Palanci, 10. i 11. maja, održano je Republičko takmičenje učenika mašinskih škola trećeg stepena. Našu školu predstavlјalo je 8 učenika u četiri discipline: bravar, zavariva...

   Domaćin republičkog takmičenja iz mehatronike i programiranja robota, koje je održano 10. i 11. maja, bila je Škola za nove tehnologije „Politehnika“ u Zemunu. Na takmičenju iz mehatron...

   Tehnička škola „23. maj“ bila je domaćin već tradicionalnog Sajma obrazovanja, koji je održan 23. aprila. Pored domaćina, na Sajmu su se predstavile Medicinska škola „Stevica Jovanov...

Jubilarni programski ciklus, kojim kompanija NIS obeležava 15 godina svog društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, usmeren je na unapređenje uslova za obrazovanje mladih u skladu sa s...

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo