Šta se dogodilo?


  Svečano i uz prisustvo velikog broja zvanica iz Ministarstva prosvete, lokalne samouprave i privrede, proslavljen je Dan Mašinske škole „Pančevo“. Centralni događaj proslave bilo je otvaranje Parka primenjenih znanja i veština „Spartakus“, a prisutnima se tim povodom obratio naš direktor magistar Milorad Ilić koji je i tvorac ideje o naučnom parku. Park objedinjava realizovane projekte Škole u jedinstvenu obrazovno-kreativnu celinu sa željom da postane javna učionica otvorena za učenike, nastavnike i građane.

  Na II šah turniru održanom povodom Dana škole učestvovalo je 6 učenika i dva profesora Mašinske škole „Pančevo“. Posle 5 neizvesnih kola prvo mesto je osvojila Marija Hadžić, učenica odeljenja S22, drugoplasirani je bio Marko Aleksovski, a trećeplasirani je bio prošlogodišnji pobednik Nikola Mihajlović. Svi su osvojili po tri boda iz pet partija, kao i četvrtoplasirani Dejan Ileš, pa su plasman odredili dodatni kriterijumi. Dobre partije su odigrali i Marko Gavrilov i Milan Stanković. Medalje prvoplasiranim učenicima je dodelio, a ujedno bio i ukupni pobednik turnira profesor Dragan Forkapić sa 5 pobeda iz 5 partija.

  Bivše S32, a sadanjši maturanti S42, počeli su obuku za polaganje vozačkog ispita prošle godine. Pošto nisu bili baš vredni, razredna Svetlana Vlaović odlučila je da ih malko motiviše - ,,Pravim tortu za čitav razred kada svi polože vozački”. Godinu dana kasnije, raskošna, slatka, pomalo pijana (bilo i malko ruma u njoj) završila je na katedri učionice 28, a potom je prosleđena maturantskim stomačićima. Mada, ogrebali su se i pojedini profesori.

  Projekat Biciklofon nedavno je dobio još jedno priznanje –  poklon animaciju u izvedbi studija „Jolene Luut“. Svakog meseca, Studio za animaciju „Jolene Luut“ nagrađuje po jedan ekološki projekat besplatnom animacijom, sa ciljem da se isti što efikasnije promoviše i na taj način podstakne lokalne samouprave, firme i druga pravna lica da se pridruže u zajedničkoj borbi za zdravu planetu. Da podsetimo, Biciklofon je projektovan i izrađen zajedničkim naporom učenika i profesora Mašinske škole „Pančevo“, a na inicijativu Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Pančeva.

  Delegacija Mašinske škole „Pančevo“, koju su činili 10 profesora i članova uprave, predvođeni direktorom magistrom Miloradom Ilićem posetila je 29. avgusta Rafineriju nafte Pančevo. Prethodno je našu školu posetila delegacija NIS-a, predvođena doktorkom Snežanom Lakićević, koja je u NIS-u savetnik direktora zadužena za saradnju sa naučnim i obrazovnim institucijama. Pošto je Mašinska škola „Pančevo“ već bila partner ove kompanije na ranijim projektima, ovog puta se razgovaralo o proširivanju saradnje, a pažnja je prvenstveno bila usmerena ka obrazovnom profilu tehničar mehatronike. Naime, NIS je zainteresovan da donira određena sredstva za opremanje jednog kabineta za potrebe obuke ovog obrazovnog profila, a razmišljalo se i o mogućim izmenama postojećih planova i programa, kako bi profil što više odgovarao potrebama privrede. Takođe, bilo je reči i o doniranju rashodovane opreme.

Poslednje vesti

Park primenjenih znanja i veština "Spartakus" stvoren je sa idejom objedinjavanja realizovanih projekata Mašinske škole "Pančevo"  u jedinstvenu obrazovno-kreativnu celinu, sa željom da postane ...

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=it_YTo7Dmh0{/youtube}...

  Svečano i uz prisustvo velikog broja zvanica iz Ministarstva prosvete, lokalne samouprave i privrede, proslavljen je Dan Mašinske škole „Pančevo“. Centralni događaj proslave bilo je ot...

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo