Sajt Mašinske Škole Pančevo 

Poštovani,

Dobrodošli na sajt Mašinske škole Pančevo.

Mi smo moderna škola koja je i pored turbulentnog vremena u kome živimo, hrabro i vizionarski zakoračila u reforme obrazovanja.

Naš cilj je da postanemo razvojni oslonac pančevačke privrede, a to znači da želimo da naši profesori i učenici postanu nosioci tog razvoja.

Mi ne želimo da obrazujemo učenike koji će čekati na birou, bespomoćno obijati pragove privatnih i državnih firmi, završavati školu tek reda radi, ili samo maštati o inostranstvu...

Osnovno, što želimo da naučimo naše učenike, je:

Da živimo u Dobu znanja, da je znanje najvredniji resurs, da je znanje intelektualni kapital... i da budu spremni na učenje i sticanje znanja i veština celog života. Ono što nauče u našoj školi, biće njihova profesionalna prednost.

Naš je zadatak da stvaramo Radnike znanja. Naši profesori postaju instruktori i vodiči u tom procesu, koji se u mnogome razlikuje od uobičajenog, deklarativnog usvajanja znanja.

Po završetku školovanja, naši učenici stiču veoma primenljiva znanja zasnovana na najsavremenijim tehnologijama, koja će im omogućiti da sa uspehom:

· Modeliraju na računaru

· Izrađuju programe za CNC mašine

· Projektuju, održavaju i rade na  mehatroničarskim sistemima  i dr.

Možda je na primeru tehničara za mehatroniku, ovaj pristup i najbolje objasniti:

Zanimanje, klasični mašinski tehničar, a samim tim i mašinski inženjer postaje prošlost. I mnoga druga zanimanja takođe nestaju...

Brze tehnološke promene, sve strožiji zahtevi o kvalitetu i ekonomičnosti proizvoda, dovode do sve značajnije potrebe za mehatronikom i proizvodnim mehatronskim sistemima. Traže se interdisciplinarna znanja.

Japanski obrazovni stručnjaci vide inženjera mehatronike kao mašinskog  inženjera sa širom osnovom, čije znanje i sposobnosti u dobroj meri zadiru u područje elektronike, mikroprocesora, računarskog programiranja i upravljanja.

Mi tako, na ovom nivou, vidimo tehničara mehatronike.

Univerzalnost ponovo dobija prednost nad uskospecijalnošću. Na taj način, stvaramo stručnjaka koji se može uhvatiti u koštac sa raznim problemima, a njegov glavni alat je računar, pa bilo da modelira, programira ili upravlja raznim mašinama, robotima i postrojenjima.

 

Za nas je budućnost počela...

Dođite, uverite se sami...

„Ako ne mislite o Vašoj budućnosti, nećete je imati... ili ćete imati budućnost koju je neko drugi osmislio“

 

Direktor Mašinske škole „Pančevo“

mr  Milorad Ilić

dipl.vazd.inž.spec.

Direktor

Statistika

Articles View Hits
504825

Obrazovni profili

Obrazovni profili

3D modelling

Učenici naše škole uspešno posluju