Sajt Mašinske Škole Pančevo 

Projekat vetrogenerator
Naši učenici učestvuju u projektima
Kabineti
Kabineti su opremljeni najsavremenijom opremom
Mašinska škola "Pančevo"
Braće Jovanovića 103
3D Štampač
Najsavremenija tehnologija kod nas
Spartakus 2013
Višenamenska sprava za vežbanje

 

   Dan škole je, pored svečane akademije, obeležen i sportskim aktivnostima. U utorak 8. novembra, u fiskulturnoj sali škole, odigrane su završne utakmice fudbalskog turnira kao i ceo turnir u basketu. Takođe je održan i turnir u šahu na kom su, pored učenika, učestvovali i profesori. Sva takmičenja su protekla u fer i korektnoj atmosferi, a svi učenici koji su pojedinačno ili ekipno osvojili I, II ili III mesto dobili su odgovarajuće zlatne, srebrne ili bronzane medalje sa jubilarnim grbom škole. Pored pomenutih takmičenja odigrana je i revijalna odbojkaška utakmica, dečaka i devojčica, koji će predstavljati našu školu na sledećim odbojkaškim međuškolskim takmičenjima.

 Aktiv profesora fizičkog vaspitanja je tokom oktobra i novembra meseca organizovao školska sportska takmičenja u malom fudbalu i basketu. Takmičenje je odigrano po kup sistemu na ispadanje.

 Prvo su igrane utakmice u malom fudbalu, a prijavilo se čak 19 ekipa koje su predstavljale svoja odeljenja. Igralo se 4:4, na male golove a utakmice su trajale 2x10 minuta. Tokom pet nedelja odigrano je 18 mečeva, a utakmica za III mesto i finalna utakmica odigrani su za Dan škole, 8. novembra. Na kraju takmičenja najbolja je bila ekipa odeljenja M-36 u  sastavu Milenković Sava, Nikolovski Ilija, Krkobabić Dušan, Stepanović Stefan i Ileš Dejan. Oni su u finalu bili bolji od ekipe odeljenja M-26 u sastavu Zaborski Pavel, Spasić Stefan, Petrović Petar, Novoselski Miloš i Ignjatov Nikola. Utakmica za treće mesto odigrana je između odeljenja M-44 i M-15 a bolji su bili maturanti u sastavu Racić Branislav, Marković Filip, Stanković Filip i Peregi Mihalj.

Turnir u basketu je ceo odigran za Dan škole, 8. Novembra, a učestvovalo je 13 ekipa, sa odigranih 12 utakmica. Igralo se 3:3 do 11 poena, a polufinalne i finalna utakmica igrane su do 16 poena. Utakmicu za treće mesto igrali su učenici odeljenja M-43 i S-12 i ovde su više uspeha imali maturanti, koji su zasluženo osvojili treće mesto, u sastavu Kastratović Milan, Čalić Bogdan i Krstevski Dejan. Finalnu utakmicu odigrali su učenici odeljenja S-42 I M-33. Nakon neizvesnog početka, ipak su na kraju bili bolji „saobraćajci“ u sastavu Tomić Nenad, Janketić Jovan i Ćirić Žarko. Zasluženo II mesto osvojili su Radović Miodrag, Vesković Zoran, Nika Ivan i Čizmar Danijel.

Ono što je možda i najbitnije od svega, jeste da je učešće u svim takmičenjima imalo oko 150 učenika a takođe i veliki broj navijača je bodrio svoje drugove, što još jednom dokazuje da je sport veoma zastupljen kod naših učenika, da su fizički aktivni i željni takmičenja i dokazivanja.

napisao profesor sporta i fizičkog vaspitanja Nebojša Vlatković

Na šahovskom turniru održanom 08.11.2016. povodom obeležavanja 70 godina postojanja Mašinske škole učestvovalo je sedam učenika i četiri profesora. U grupi učenika prvo mesto i zlatnu medalju je osvojio Mihajlović Nikola sa 4 poena iz pet partija. Srebrnu medalju je osvojila Hadžić Marija sa 3,5 poena, a bronzanu medalju je osvojio Rodić Miloš, koji je imao 2 poena. Isti broj poena kao Miloš su osvojili Trnić Aleksandar, Marjanov Ivan i Jovanović Predrag, ali je Miloš bio bolji prema dodatnim kriterijumima. Njima je, u ime ŠK "Aljehin", prigodne poklone uručio Predrag Tomin.

U grupi profesora najbolji rezultat je ostvario Forkapić Dragan sa pet pobeda iz pet partija.

Pored pomenutih na turniru su još učestvovali učenik Jovanović Darko i profesori Crevar Adam, Radovanović  Zoran i Radmanović Siniša.

Ovom prilikom vas podsećamo da šahovska sekcija naše škole ima sastanke ponedeljkom za vreme 7. časa prepodnevne i 1. časa popodnevne smene.

napisao profesor Siniša Radmanović

 

 Sportski.78

Sportski.49

Basket

Sportski.62

Sportski.57

Sportski.74

Sportski.77

Sportski.50

Sportski.51

Sportski.54

Bravar-zavarivac i mehanicar motornih vozila

sa elementima dualnog obrazovanja-video

klikni na sliku ispod