Sajt Mašinske Škole Pančevo 

Projekat vetrogenerator
Naši učenici učestvuju u projektima
Kabineti
Kabineti su opremljeni najsavremenijom opremom
Mašinska škola "Pančevo"
Braće Jovanovića 103
3D Štampač
Najsavremenija tehnologija kod nas
Spartakus 2013
Višenamenska sprava za vežbanje

  Projekat Biciklofon nedavno je dobio još jedno priznanje –  poklon animaciju u izvedbi studija „Jolene Luut“. Svakog meseca, Studio za animaciju „Jolene Luut“ nagrađuje po jedan ekološki projekat besplatnom animacijom, sa ciljem da se isti što efikasnije promoviše i na taj način podstakne lokalne samouprave, firme i druga pravna lica da se pridruže u zajedničkoj borbi za zdravu planetu. Da podsetimo, Biciklofon je projektovan i izrađen zajedničkim naporom učenika i profesora Mašinske škole „Pančevo“, a na inicijativu Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Pančeva.

  Delegacija Mašinske škole „Pančevo“, koju su činili 10 profesora i članova uprave, predvođeni direktorom magistrom Miloradom Ilićem posetila je 29. avgusta Rafineriju nafte Pančevo. Prethodno je našu školu posetila delegacija NIS-a, predvođena doktorkom Snežanom Lakićević, koja je u NIS-u savetnik direktora zadužena za saradnju sa naučnim i obrazovnim institucijama. Pošto je Mašinska škola „Pančevo“ već bila partner ove kompanije na ranijim projektima, ovog puta se razgovaralo o proširivanju saradnje, a pažnja je prvenstveno bila usmerena ka obrazovnom profilu tehničar mehatronike. Naime, NIS je zainteresovan da donira određena sredstva za opremanje jednog kabineta za potrebe obuke ovog obrazovnog profila, a razmišljalo se i o mogućim izmenama postojećih planova i programa, kako bi profil što više odgovarao potrebama privrede. Takođe, bilo je reči i o doniranju rashodovane opreme.

  Uprkos izuzetno toplom vremenu, 9. jula se, u „Aviv parku” okupio impozantan broj zainteresovanih za jednu veoma značajnu manifestaciju u našem gradu – „Duh mladosti” (Spirit of Youth), u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Mašinske škole „Pančevo”. Ova manifestacija je samo deo mnogobrojnih projekata organizacije „Duh mladosti”, koja se kroz svoje delovanje bavi i promocijom novog koncepta školovanja u našoj zemlji – koncepta dualnog obrazovanja. U ovoj tački se nalazi i mesto susreta ove organizacije i naše škole, koju je Ministarstvo prepoznalo kao lidera u novim obrazovnim tendencijama.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je pozdravio okupljene i istakao važnost promocije novog koncepta školovanja u Srbiji, a našu školu posebno pohvalio kao prvu i jedinu u Pančevu koja od septembra započinje nastavu sa elementima dualnog obrazovanja.

Nastavničko veće Mašinske škole „Pančevo“ je na sednici održanoj 31. maja izabralo učenike generacije za školsku 2016/2017. godinu. Učenik generacije četvrtog stepena je Tamara Stefanović iz odeljenja S42, dok je učenik generacije trećeg stepena Šimak Andrej iz odeljenja T2. Nastavničko veće je pohvalilo učenike Branislava Milovanovića (M45) i Aleksandra Andića (T1).

Bravar-zavarivac i mehanicar motornih vozila

sa elementima dualnog obrazovanja-video

klikni na sliku ispod