Sajt Mašinske Škole Pančevo 

Projekat vetrogenerator
Naši učenici učestvuju u projektima
Kabineti
Kabineti su opremljeni sa najsavremenijom opremom
Mašinska škola "Pančevo"
Braće Jovanovića 103
3D Štampač
Najsavremenija tehnologija kod nas
Spartakus 2013
Spartakus druge generacije

   U Vršcu je, 21. aprila, održano regionalno takmičenje mašinskih škola sa teritorije Vojvodine, iz statike, kompjuterske grafike i modeliranja mašinskih elemenata i konstrukcija. Domaćin je bila srednja tehnička škola „Nikola Tesla“. U disciplini kompjuterska grafika naš učenik Aleksić Ivan osvojio je 1. mesto, dok je Petrović Stefan bio osmi (obojica iz odeljenja M23), tako de ja Mašinska škola „Pančevo“, u ekipnoj konkurenciji, zauzela 1. mesto. U disciplini modeliranje mašinskih elemenata i konstrukcija, Momić Nemanja (odeljenje M43) je zauzeo četvrto mesto, dok je Grubačić Aleksa (M43) bio 16. Učenike su na ovom takmičenju pratili njihovi mentori, profesori Nada Bučevac, Danijela Vučić i Vladimir Božičković. Plasman na republičko takmičenje, koje će se održati u Subotici, ostvarili su Ivan Aleksić i Nemanja Momić.

   Tehnička škola „23. maj“ bila je domaćin već tradicionalnog Sajma obrazovanja, koji je održan 20. aprila. Osim domaćina, na Sajmu su se predstavile Medicinska škola „Stevica Jovanović“, Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“, Poljoprivredna škola „Josif Pančić“ i Mašinska škola „Pančevo“. Veliki broj učenika iz Pančeva kao i okolnih naseljenih mesta, posetili su ovu manifestaciju kao i učenici iz Kovina. Mašinska škola predstavila se 3D štampačem, Lego robotom i Biciklofonom. Ova manifestacija bi trebala da pomogne osnovcima završnog razreda da se lakše opredele za obrazovne profile, pred upis u srednju školu.

   U utorak 11. aprila odigrano je finale takmičenja u rukometu, za učenike srednjih škola iz opštine Pančevo. Mašinska škola je pobedila ekipu Elektro-tehničke škole rezultatom 16:9, čime je obezbeđen plasman na okružno takmičenje. Na putu do finala prethodno su savladane ekipe Poljoprivredne i Ekonomske škole. Tim naših učenika predvodio je profesor fizičkog vaspitanja Nebojša Vlatković.

   U petak, 7. aprila, Mašinska škola „Pančevo“ je bila domaćin oblasnog takmičenja za obrazovne profile automehaničar i bravar, koje je ove godine posvećeno našem nedavno preminulom kolegi Saši Dodevskom. Na takmičenju je učestvovalo 13 škola sa područja Vojvodine i 30 takmičara. Na otvaranju takmičenja učesnike je pozdravio naš direktor magistar Milorad Ilić, koji je ukazao na značaj trogodišnjih zanimanja i da su upravo ovakva takmičenja način da se ona podignu na viši nivo. Osim toga, dodao je da naša škola ima jasno usmerenje ka dualnom obrazovanju, kroz razvijen sopstveni model, koji je Ministarstvo prihvatilo i uvrstilo u nacionalnu strategiju obrazovanja. Takmičenje je proglasio otvorenim gospodin Jovan Lazarov, pokrajinski poslanik i predsednik skupštinskog odbora za budžet, koji je tom prilikom ukazao na negativnu tendenciju smanjenja takmičara u ovim zanimanjima.

Statistika

Articles View Hits
523370

Obrazovni profili

Obrazovni profili

3D modelling

Učenici naše škole uspešno posluju