Sajt Mašinske Škole Pančevo 

Projekat vetrogenerator
Naši učenici učestvuju u projektima
Kabineti
Kabineti su opremljeni najsavremenijom opremom
Mašinska škola "Pančevo"
Braće Jovanovića 103
3D Štampač
Najsavremenija tehnologija kod nas
Spartakus 2013
Višenamenska sprava za vežbanje

  Uprkos izuzetno toplom vremenu, 9. jula se, u „Aviv parku” okupio impozantan broj zainteresovanih za jednu veoma značajnu manifestaciju u našem gradu – „Duh mladosti” (Spirit of Youth), u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Mašinske škole „Pančevo”. Ova manifestacija je samo deo mnogobrojnih projekata organizacije „Duh mladosti”, koja se kroz svoje delovanje bavi i promocijom novog koncepta školovanja u našoj zemlji – koncepta dualnog obrazovanja. U ovoj tački se nalazi i mesto susreta ove organizacije i naše škole, koju je Ministarstvo prepoznalo kao lidera u novim obrazovnim tendencijama.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je pozdravio okupljene i istakao važnost promocije novog koncepta školovanja u Srbiji, a našu školu posebno pohvalio kao prvu i jedinu u Pančevu koja od septembra započinje nastavu sa elementima dualnog obrazovanja.

Objavljen je raspored popravnih, završnih i maturskih ispita u avgustovskom ispitnom roku za redovne učenike. Možete ih pogledati na oglasnoj tabli škole ili na našem sajtu.

Nastavničko veće Mašinske škole „Pančevo“ je na sednici održanoj 31. maja izabralo učenike generacije za školsku 2016/2017. godinu. Učenik generacije četvrtog stepena je Tamara Stefanović iz odeljenja S42, dok je učenik generacije trećeg stepena Šimak Andrej iz odeljenja T2. Nastavničko veće je pohvalilo učenike Branislava Milovanovića (M45) i Aleksandra Andića (T1).

  Svečanost dodele diploma upriličena je 19. juna u holu Mašinske škole „Pančevo“. Prisutnim maturantima, njihovim roditeljima i prijateljima obratio se direktor škole magistar Milorad Ilić. Čestitajući maturantima, poručio im je da ih život neće maziti i da je znanje najvažniji resurs sa kojim odlaze iz Mašinske škole. Takođe, rekao je da put do posla u našoj zemlji nije lak, ali da za mnoge od njih posla ima. Diplome i komplete knjiga prvo su dobili učenici generacije Tamara Stefanović i Šimak Andrej, a zatim i pohvaljeni učenici Branislav Milovanović i Aleksandar Andić. Usledilo je uručenje diploma i prigodnih poklona, knjiga, svim maturantima koji su ostvarili odličan uspeh. Nešto ranije, maturanti su zasadili drvo generacije u dvorištu škole.

Bravar-zavarivac i mehanicar motornih vozila

sa elementima dualnog obrazovanja-video

klikni na sliku ispod